Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra

3 Vélemények
Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra
Malatin Tér 5.
6300 Kalocsa
Bács-Kiskun

Leírás

1996 óta foglalkozunk porcelángyártással és jelenleg porcelántermékeink jelentos része manufaktúránkban készül. A Kalocsai Porcelán Manufaktúrában a látogatók figyelemmel kísérhetik a porcelángyártás minden folyamatát, a porcelánöntéstol az égetokemencéig. A festés mellett 1996 óta foglalkozunk porcelángyártással és jelenleg porcelán termékeink jelentos része manufaktúránkban készül

  1. English
  2. Magyar
  3. News
  4. Referenciák

Idegen nyelvű leírás
In the Kalocsai Porcelain Painting Manufacturing Center our sightseers can watch and follow every angle of the production of the porcelain from the pouring of the molds to the firing in the kilns. Since 1996, separate from painting, we have expanded to the manufacturing of porcelain and now the majority of our products are produced here. We present you the pouring of the porcelain, its cleaning, and how the glaze is applied. If you feel like trying out the process you can find out how liquid plaster becomes a slim vase, or a tiny slipper.
Kulcsszavak:
Porcelán, Porcelánáru, Porcelángyártás, Üveg, Népművészet, Étkészlet, Díszmuáru, Hungarikum, Üveg és Porcelánáru, Porcelán Étkészlet, Sószóró, Porcelánfestés, Teakészlet, Bonbonier, Porcelánfesto, Cukortartó, Porcelán Ajándék, Népmuvészeti tárgyak, Sültestál, Fozelékestál, Porcelánfestő, Lapostányér, Mélytányér, Levestál, Porcelán Üzem, Tésztástál, Csemegetányér, Népies munka, Tejkiönto, Szószoscsésze
Termékek
Díszáru, Gyertyatartó, Hamutartó, Szalvétatartó, Váza
Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

csalás a manufaktúra

több, mint 6 hónappal ezelőtt

A porcelánfestő Manufaktúra termékei csalással, régi matricák összeollózásával készülnek. A szines virágok zöme matricával van feltéve, a manufakturából csak annyi igaz, hogy kézzel teszik az égetőkemencébe a matricás termékeket. Ridegh Anna( egy becsapott külföldi vásárló, aki csak hazaérkezése után tudta meg egy porcelángyártásban jártas szakembertől, hogy a méregdrágán vásárolt " egyedi kézimunkával készült" porcelánjai, csak matricás koppincsok! )
## silány# csalás# hamisítvány
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Fecskés Beáta
népművészet

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Kiváló minőségű, kézzel festett vázák, tényérok, alátétek, csészék, és minden, ami porcelánból elképzelhető a klasszikus, messze földön híres kalocsai népművészeti mintákkal. Külföldön igen kelendőek és népszerűek a termékeik, amik nem túl olcsók, bár ez tulajdonképpen érthető, hiszen kézzel festik minden egyes darabot. Amiért nem öt csillag, csak négy, az az, hogy eléggé alulfizetik az ott dolgozókat, sajnálatos módon, mint általában a népművészeti kézimunkákat. Ennek ellenére stabil pont Kalocsa életében a cég, híven őrizve a hagyományokat és táj jellegzetes népművészetét. Azon kevés cégek egyike, akik nem fognak elveszni a multik nyomása alatt, lévén nemigen akad konkurenciája.
## porcelán# kézimunka# népművészet
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

ifj Hodován István
kalocsai porcelán

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

A kalocsai minták nagyon híresek, a színes rózsákat mindenki ismeri. Érdemes betérni ide,, ha bvalkinek szép ajándékot szeretnénk venni. AKi nem szereti a túl színeset, az is találhat kedvére valót. Kék-arany és piros-arany színekben is van minden termék.
## porcelán# kézzel festett# kalocsa
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Facebook